یکی از علل خرابی صفحه نمایشها خرابی بکلایت تعمیر بک لایت گوشی آنهاست. در واقع تصویر وجود دارد اما چون بکلایت دچار مشکل شده یک تصویر سیاه و بدون وضوح از مانیتور دریافت میکنید. برای اطمینان از خرابی بک لایت صفحهنمایش را روشن کنید و نور مستقیم چراغ قوه در آن بتابانید. در صورت مشاهدهی تصویر، بکلایت مانیتور ایراد دارد و در غیر اینصورت موارد دیگر صفحه نمایش باید بررسی شود.
برای تغذیه نور تصویر خود از بکلایت (در سری های IPS) استفاده میشود که. اکنون به بررسی تعمیرات بک لایت گوشی موبایل میپردازیم.
دو نوع تاچ و صفحه نمایش ( LCD ) داریم:
تعریف بک لایت: بک لایت دارای چندین رشته LED است که در درون یک محفظه فلزی یا پلاستیکی (که دارای هفت لایه بیرنگ شفاف است)، وجود دارد که باعث یکنواخت شدن نور در تمام محفظه فلزی یا پلاستیکی بکلایت که در پشت صفحه نمایش قرار دارد، میشود.
حساس بودن ال سی دی گوشی را شما همگی به خوبی می دانید و از آن اطلاع دارید. بر همین اساس زمان خرابی السیدی گوشی باید به خوبی در مورد علت آن اطلاع داشته باشید. در این صورت می توانید حدس بزنید که چرا رنگ گوشی عوض شده است و اقدام به تعمیر آن نمایید. علت رنگی شدن صفحه ال سی دی متنوع می باشد که برخی از مهمترین آنها عبارت می باشد از :
تعمیر بک لایت گوشی یکی از حساس ترین و مهم ترین بخش های گوشی که دچار خرابی می شود ال سی دی آن است. خرابی السیدی گوشی که شامل زرد شدن ، سفید شدن،بنفش شدن ورنگی شدن السیدی است دلایل مختلفی دارد. در این مقاله تمامی علت ها و راه حل های آن بررسی شده است. هر مدل از گوشی با ضربه یک واکنش خاصی نشان می دهد. به عنوان مثال گوشی سامسونگ j7 pro بر اثر ضربه خوردن بیشتر به رنگ بنفش تغییر رنگ می دهد.
اکثر گوشی های 2019 به بعد به محض ضربه خوردن تصویر کاملا محو میشود علت آن به خاطر led بودن صفحه آن هاست. به هر صورت شما باید به خوبی در مورد خرابی السیدی گوشی اطلاعات لازم را داشته باشید تا بتوانید علت این مسئله را متوجه شوید. از جمله مهمترین علت هایی که در مورد رنگی شدن صفحه گوشی شما وجود دارد را در ادامه بیان می کنیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.
البته در بیشتر گوشی های جدید امکان خاموش کردن کامل نور زمینه وجود ندارد . و این مشکل مربوط به گوشی های قدیمی می باشد.
بهتر است ابتدا یکبار کانکتور LCD را جدا کنیم و مجددا متصل کنیم . در صورتی که مشکل برطرف نشد به روشی که در کلاس به صورت کاملا عملی آموزش داده شد قلع های پایه های کانکتور مربوط به فلت LCD و همچنین کانکتور مربوط به مادربرد را احیا کنیم .
این کار برای گوشی هایی که به علت نفوذ مایعات (گوشی های آبخورده) نور زمینه نمایشگر آنها خاموش شده ضروری تر است زیرا به علت وجود ولتاژ بالا در پایه کانکتور درصد اکسید شدن پایه LED+ بسیار بیشتر می باشد. اگر با مرحله قبل مشکل حل نشد باید عیب را به کمک ولتاژ گیری پیدا کنیم.
مشکل بنفش شدن صفحه گوشی سامسونگ زمانی اتفاق می افتد که ترکیبات فسفر تولیدکننده نور به دلیل استفاده طولانی مدت برای تولید تصویر، شدت خود را از دست می دهند. گذشته از آن استفاده غیر طبیعی می تواند موجب سوختگی تصویر یا طرح هایی بر روی صفحه نمایش شود که باقی مانده و همیشه قابل مشاهده است.
همانطور که گفتیم مشکل سایه افتادن صفحه نمایش گوشی بیشتر در آن دسته از اسمارتفون هایی مشاهده میشود که از پنل نمایشگر OLED بهرهمند هستند و پنل های LCD و IPS LCD کمتر دچار این مشکل میشوند.
شرکت سامسونگ یکی از اصلی ترین برند هایی است که برای مدت زمان طولانی از پنل های OLED استفاده میکند و متاسفانه بروز مشکل پیکسل سوختگی و تغییر رنگ نمایشگر در گوشی های این برند زیاد به وجود میآید. گوشی هایی از قبیل Galaxy S8، Galaxy S8 Plus، Galaxy S9، Galaxy S9 Plus، Galaxy S10، Galaxy S10 Plus، Galaxy Note 8، Galaxy Note 9 و Galaxy Note 10 بیشتر از سایر گوشی های این برند با مشکل ال سی دی Burn In مواجه میشوند.
اما سایه افتادن ال سی دی بیشتر در چه بخش هایی از صفحه نمایش گوشی رخ میدهد؟ مشکل سایه افتادن روی صفحه گوشی ایفون بیشتر در قسمت هایی از ال سی دی موبایل هایی رخ میدهد که برای مدت زمان طولانی یک تصویر یا آیتم ثابت را نشان دهند. به عنوان مثال این مشکل در نوار مربوط به دکمه های نویگیشن یا همان سه دکمه مجازی لبه زیرین صفحه نمایش یا نوار نوتیفیکیشن ها به وفور اتفاق میافتد.
دلیل این مسئله هم کاملا مشخص است چون چراغ های LED صفحه نمایش برای اینکه آن تصویر را ساطع کننده دائما یک میزان مشخص و ترکیب خاص را ارائه خواهند کرد و این مسئله میتواند به نوعی منجر به تنبلی این چراغ ها شده و سایه هایی را دائم بر روی نمایشگر گوشی ایجاد کند. البته نسبت دادن اصطلاحا و صفت تنبلی برای چراغ های LCD نمایشگر های موبایل شاید خیلی جالب و حرفهای نباشد اما میتواند منظور ما را به شکل قابل درک تری به شما منتقل کند.
هنوز در مورد این موضوع به صورت قطعی اظهار نظر نشده است زیرا هنوز علت دقیق سایه افتادن روی صفحه گوشی ایفون مشخص نشده است؛ اما طبق ارزیابی و بررسی های صورت گرفته پیشنهاد می شود:
همانطور که گفتیم مشکل سایه افتادن صفحه نمایش گوشی بیشتر در آن دسته از اسمارتفون هایی مشاهده میشود که از پنل نمایشگر OLED بهرهمند هستند و پنل های LCD و IPS LCD کمتر دچار این مشکل میشوند. شرکت سامسونگ یکی از اصلی ترین برند هایی است که برای مدت زمان طولانی از پنل های OLED استفاده میکند و متاسفانه بروز مشکل پیکسل سوختگی و تغییر رنگ نمایشگر در گوشی های این برند زیاد به وجود میآید.
گوشی هایی از قبیل Galaxy S8، Galaxy S8 Plus، Galaxy S9، Galaxy S9 Plus، Galaxy S10، Galaxy S10 Plus، Galaxy Note 8، Galaxy Note 9 و Galaxy Note 10 بیشتر از سایر گوشی های این برند با مشکل ال سی دی Burn In مواجه میشوند.
مشکل سایه افتادن روی صفحه گوشی ایفون بیشتر در قسمت هایی از ال سی دی موبایل هایی رخ میدهد که برای مدت زمان طولانی یک تصویر یا آیتم ثابت را نشان دهند. به عنوان مثال این مشکل در نوار مربوط به دکمه های نویگیشن یا همان سه دکمه مجازی لبه زیرین صفحه نمایش یا نوار نوتیفیکیشن ها به وفور اتفاق میافتد.
دلیل این مسئله هم کاملا مشخص است چون چراغ های LED صفحه نمایش برای اینکه آن تصویر را ساطع کننده دائما یک میزان مشخص و ترکیب خاص را ارائه خواهند کرد و این مسئله میتواند به نوعی منجر به تنبلی این چراغ ها شده و سایه هایی را دائم بر روی نمایشگر گوشی ایجاد کند. البته نسبت دادن اصطلاحا و صفت تنبلی برای چراغ های LCD نمایشگر های موبایل شاید خیلی جالب و حرفهای نباشد اما میتواند منظور ما را به شکل قابل درک تری به شما منتقل کند
پارس ارتباط لوتوس مرکز تعمیرات موبایل و برگذار کننده دوره های آموزش تعمیرات موبایل در کرج می باشد. تعمیرات موبایل سامسونگ خود را به ما بسپارید تا تمامی مشکلات سخت افزاری موبایل سامسونگ شما را با جایگزینی قطعات اورجینال و اصل تعمیر نماییم و در سریع ترین زمان ممکن گوشی شما را تحویل دهیم. شما می توانید به صورت آنلاین ثبت درخواست تعمیر خود را انجام دهید.
بک لایت گوشی iphone Se قطعه مهم و حساسی است که نور پس زمینه را تولید می کند و با ساطع کردن آن به پشت ال سی دی باعث افزایش خوانایی محتوای نمایشگر می شود. در صورتی که این قطعه خراب شود و یا از کیفیت نور آن کم شود، خوانایی صفحه کاهش می یابد و دیگر مثل سابق نمی توان از خواندن مطالب و نمایش محتوا، عکس و فیلم لذت برد.
برای تأیید مشکل بک لایت، یک نور فلاش مانند در وسط صفحه نمایش بیندازید. گوشی را روشن کنید. شما باید لوگوی اپل را به صورت خیلی کم رنگ مشاهده نمائید. بدین ترتیب، متوجه می شویم که صفحه نمایش کار می کند اما بک لایت آن دچار مشکل شده است.
برای انجام نحوه تشخیص بک لایت گوشی نیاز است که شما به یک مرکز تعمیرات موبایل مراجعه کنید تا کارشناسان متخصص گوشی را بررسی کنند.
سلام
دوست عزیز باید حضوری مراجعه کنید تا گوشیتون بررسی بشه، ممکنه مشکل گوشیتون نرم افزاری باشه و با یه فلش مشکل حل بشه. باید حضوری تشریف بیارید تا کارشناس ها گوشیتون رو بررسی و تعمیر کنند
باسلام
تاچ ال سی دی دستگاه باید تعویض شود. در مرحله اول دستگاه توسط متخصص چک شود.
دیدگاه شما