برخی از کاربران گوشی های موبایل گزارشاتی مبنی بر قطع شدن صدا موبایل در هنگام پخش فیلم , تماشای ویدیو , بازی یا هنگام پخش موزیک و … ثبت کرده اند. این مشکل ممکن است در اثر عوامل سخت افزاری یا نرم افزاری ایجاد شود. اگر صدای گوشی در اثر آسیب های فیزیکی مانند ضربه، فشار، نفوذ مایعات و … قطع شده باشد، گوشی باید توسط یک تکنسین حرفه ای در زمینه تعمیرات موبایل بررسی و عیب یابی شود.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
گاهی اوقات به طور ناگهانی و یکباره بلندگوی گوشی موبایل از کار میافتد و صدای گوشی قطع می شود، این امر دلایل زیادی میتواند داشته باشد، در واقع قطع شدن صدای گوشی هم میتواند مرتبط با مشکلات سخت افزاری گوشی باشد و هم میتواند ناشی از باگ نرم افزاری باشد که معمولا عمده مشکلات قطع شدن صدای گوشی ناشی از مسائل نرم افزاری میباشد.
این وضعیت یعنی قطع شدن صدای گوشی باعث میشود که هنگام زنگ خوردن گوشی صدای آن را نشنوید و همین طور باعث میشود که نتوانید با گوشی خود تماس و ارتباط تلفنی یا حتی ارتباط اینترنتی داشته باشید، زیرا قادر به شنیدن صدای مخاطب خود نیستید، علاوه بر این با دچار شدن به این مشکل دیگر نمیتوانید با گوشی خود یک موسیقی گوش دهید و از هشدار و آلارم آن استفاده کنید، بنابراین قطع شدن صدای گوشی باعث میشود که بسیاری از عملکردهای گوشی تلفن همراه شما دچار اختلال گردد.
قطع شدن صدای گوشی موبایل ممکن است مربوط به برنامه ها و نرم افزار گوشی باشد و در مواقعی هم می تواند نشان دهنده مشکلات سخت افزاری باشد. گاهی اوقات کلنجار رفتن با یک مشکل و سعی برای حل آن ها آنقدر ذهن فرد را درگیر می کند که فراموش میکنیم دلیل به این سادگی را مورد بررسی قرار دهیم. به طور مثال قرار گرفتن گوشی در حالت سایلنت به صورت خودکار می تواند دلیل این مشکل باشد.
البته که با دیدن آیکون بی صدا در نوار هشدار گوشی خیلی زود متوجه می شویم که این حذف صدا به دلیل سایلنت بودن گوشی است. اما گاهی اوقات آیکون بی صدا بودن را مشاهده نمیکنید ولی گوشی بی صدا است! در این وضعیت اولین کار این است که به صورت مجدد نگاهی به تنظیمات صدا بیاندازید.
نمایه های صوتی یک گوشی قابل تنظیم هستند. به صورت مثال در برخی از گوشی های نوکیا و سامسونگ این قابلیت وجود دارد که شما برای حالت ویبره، حالت بی صدا و حالت صدا دار عملکردهای متفاوتی در نظر گرفته باشید.
به طور مثال ممکن است برای حالت صدا دار گوشی، هیچ زنگ و آهنگی انتخاب نشده باشد به همین دلیل در صورتی که گوشی شما زنگ بخورد یا هرگونه هشداری برای گوشی فعال شود، هیچ صدایی را نشنوید. به همین دلیل اولین راه حل این است که تنظیمات تماس و صدای گوشی را با دقت مورد بررسی قرار دهید.
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که خیلی زیاد از هندزفری بلوتوث یا هدفون استفاده می کنید، حتما عملکرد صدای گوشی بدون تجهیزات جانبی را تست کنید. تست صدای گوشی بدون هندزفری بلوتوث خیلی ساده تر است و ابهام خاصی وجود ندارد. تنها کافیست اتصال هندزفری بلوتوث با گوشی را قطع کنید، بلوتوث گوشی را خاموش کنید و سپس تست صدای گوشی را انجام دهید. اما در مورد هندزفری سیمی این مورد کمی متفاوت تر است.
اگر زمان وصل کردن هندزفری سیمی به گوشی، هیچ صدایی را نمی شنوید اما بدون هندزفری سیمی گوشی به خوبی کار می کند به صورت قطعی خراب بودن هندزفری سیمی را نشان نمی دهد!
ممکن است در شرایطی جک هدفون گوشی کثیف شده باشد و مشکل نرفتن صدا هنگام مکالمه به علت وجود گرد و غبارهای بیش از حد در جک گوشی، اختلالات متفاوتی در عملکرد هندزفری گوشی پیش بیارد.
احتمال دارد این مسئله برای اسپیکر بلوتوث نیز پیش بیاید. در کل همیشه تست های مختلف را انجام دهید و تجهیزات جانبی را از گوشی جدا کنید تا بهتر متوجه شوید که مشکل به صورت قطعی مربوط به گوشی است یا خیر. ممکن است تنها هندزفری، هدفون یا اسپیکر بلوتوث شما خراب باشد نه گوشیتان!
حالت Safe Mode به شما اجازه میدهد تا عملکرد گوشی را بدون تاثیر پذیری از برنامه ها و نرم افزار ها مشاهده کنید. ابتدا گوشی را در حالت سیف مود اجرا کنید. اگر مشکلات مختلف مربوط به صدای گوشی مانند مشکل قطع شدن صدای گوشی، مشکل نرفتن صدا هنگام مکالمه، مشکل کم شدن صدا مکالمه، مشکل نیامدن صدا هنگام مکالمه و موارد مشابه همچنان ادامه داشت به این معنی است که میکروفون و اسپیکر گوشی دچار مشکلات سخت افزاری شده است.
اما در صورتی که بعد از اجرای گوشی در حالت سیف مود، صدای موبایل به حالت اولیه برگشت، یعنی عملکرد صوتی تحت تاثیر برنامه های گوشی یا هرگونه اختلالات نرم افزاری به وجود آمده است.
بعد از اینکه گوشی را در حالت سیف مود اجرا کردید و متوجه شدید که قطع شدن صدای گوشی به دلیل مشکلات نرم افزاری است حالا باید منشا به وجود آمدن مشکل را پیدا کنید. اگر به تازگی برنامه خاصی روی گوشی نصب کرده اید و از امنیت آن به طور کامل مطمئن نیستید بهتر است برنامه های مشکوک و مخرب را حذف کنید.
در صورتی که برنامه های مخرب را حذف کردید، تنظیمات گوشی را مجدد چک کرده اید اما باز هم مشکلات قطع شدن صدای گوشی و قطع شدن صدای مکالمه گوشی ایفون سرجایشان هستند، بهتر است گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگردانی کنید. البته قبل از اینکار چند بار موبایل را ریست و خاموش روشن کنید.
اگر با اجرای حالت سیف مود متوجه شدید که قطع شدن صدای گوشی به دلیل مشکلات سخت افزاری است، باید به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید تا مشکل گوشی را حل کند. گاهی اوقات به دلیل ضربه های محکم و استفاده نکردن از گارد گوشی، خیس شدن موبایل و موارد مشابه، میکروفون و اسپیکر گوشی دچار مشکل می شوند که در نهایت منجر به قطع و وصل شدن صدای گوشی در زمان مکالمه می شود.
اگر تنها درگیر مشکل قطع شدن صدای مکالمه گوشی ایفون یا سامسونگ، این مورد را با تعمیرکار درمیان بگذارید تا ابتدا میکروفون را تعمیر کند. اما اگر مشکل نیامدن صدا هنگام مکالمه و همچنین مشکل پخش موسیقی در گوشی وجود دارد، احتمال خیلی زیاد اسپیکر گوشی نیاز به تعمیر و یا حتی تعویض دارد.
در صورتی که با علت قطع شدن صدای اسپیکر گوشی مواجه شدید، ممکن است بلندگوها به وسیله گرد و غبار پوشیده شده باشند. شما باید به منظور رفع مشکل، گریلهای اسپیکر را تمیز کرده تا بتوانید بخشهای مسدود شده را پاکسازی کنید. شما میتوانید کار خود را با دمیدن در بخش مربوط به بلندگو، انجام دهید. توجه داشته باشید که هیچوقت از جاروبرقی یا سایر ابزارها به منظور پاکسازی اسپیکر دستگاه استفاده نکنید.
یکی دیگر از روشهای تمیز کردن گریلهای اسپیکر را میتوان به وسیله مسواک عنوان کرد؛ البته فراموش نکنید که این کار را باید با تمرکز و احتیاط انجام دهید. فراموش نکنید که این مورد را میتوان به عنوان یکی از رایجترین دلایل کم شدن صدای مکالمه و قطع شدن صدای گوشی سامسونگ و سایر برندها عنوان کرد.
اگر با هیچ یک از روشهای ذکر شده مشکل قطع شدن کامل صدای گوشی برطرف نشد پیشنهاد می کنیم تنظیمات گوشی خود را ریستارت کنید. برای این کار از قسمت تنظیمات گوشی وارد General Management شوید. سپس Reset را انتخاب کنید و در صفحه بعد روی گزینه Reset settings اشاره کنید. سپس مجددا گزینه Reset settings را انتخاب کرده و در صورت لزوم پسورد گوشی را وارد کنید. با این کار گوشی شما ریست فکتوری موبایل شده و تنظیمات آن به حالت اولیه باز می گردد.
قبل از این که بخواهید وارد بررسی و عیبیابیهای سخت افزاری شوید، بهتر است مشکلات احتمالی نرم افزاری را مورد بررسی قرار دهید. در حقیقت شما با انجام این کار، مطمئن خواهید شد که با کدام یک از خطاهای سخت افزاری یا نرم افزاری مواجه هستید و بدین ترتیب، امکان تصمیمگیری صحیح برای شما فراهم میشود.
نخستین گام این است که راهاندازی مجدد سیستم را مدنظر قرار دهید. توجه داشته باشید که راهاندازی مجدد دستگاه میتواند کلیه تنظیمات را بروزرسانی کرده و در صورت بروز مشکل، خطا را رفع کند. در صورتی که بلندگوی گوشی شما هنگام مکالمه عمل نمیکند، باید وضعیت تنظیمات گوشی را بررسی کنید تا مشاهده کنید که آیا خروجی صدای دستگاه روی بلندگوی داخلی تنظیم شده است. اگر گوشی خود را به صورت مرتب به هدفون یا بلندگو بی سیم متصل میکنید، امکان دارد همچنان به دستگاه دیگری متصل بوده باشد.
دلایل متفاوتی وجود دارد که در نهایت منجر به مشکلات صوتی گوشی مانند کم شدن صدای مکالمه گوشی، مشکل نیامدن صدا هنگام مکالمه، مشکل سایلنت شدن خودکار گوشی، قطع شدن صدای مکالمه گوشی و موارد مشابه می شود. از نمونه های آن ها می توان به خراب شدن و شکستن قطعات داخلی گوشی و یا قطع اتصال با برد اشاره کرد. در کل اگر با توجه به راهنمایی های متفاوت نمی توانید دلیل مشکل را پیدا کنید بهتر است از متخصص خدمات تعمیرات موبایل در پارس ارتباط لوتوس بخواهید تا شما را در نحوه حل این مشکل راهنمایی کند.
علت قطع شدن صدای مکالمه در گوشی آیفون ممکن است گوناگون باشد، چرا که آیفون واجد دو بلندگوی داخلی بوده و ممکن است یکی از آنها دچار اختلال شده باشد.
یکی از آنها اسپیکر مکالمه می باشد که در بخش بالایی قاب گوشی تعبیه شده و در حین مکالمه فعال می گردد و شما می توانید از طریق آن صدای طرف مقابل را بشنوید.
اسپیکر دوم در بخش انتهایی قاب جایگیری شده که یک اسپیکر نسبتاً بزرگ محسوب میشود و زمانی که گوشی را در حالت بلندگو قرار دهید یا زمانی که در حال پلی کردن موزیک باشید صدای طرف مقابل و موزیک را از این اسپیکر خواهید شنید.
پس با این تفاسیر ممکن است قطع شدن صدای آیفون ناشی از خرابی هر یک از این اسپیکر ها باشد. البته این مشکلات معمول و رایج نیستند و در پارهای از موارد ممکن است با آنها روبرو شوید.
چنانچه دچار قطع شدن صدا در حین مکالمه تلفنی شدید، اطمینان حاصل کنید که این قطعی شامل اختلالات نرمافزاری و تنظیمات نیست.
چنانچه با مشکل قطع شدن صدای مکالمه گوشی آیفون روبه رو هستید پس با توجه به توضیحات بالا احتمالا “اسپیکر مکالمه” گوشی شما دچار مشکل شده است. اما چنانچه در هنگام پلی کردن موزیک یا فیلم دچار قطعی صدا شدید احتمالاً مربوط به اسپیکر دوم یا “کپسول اسپیکر” می باشد و در صورتی که در هیچ موردی قادر به شنیدن صدا نیستید احتمالاً هر دو اسپیکر های شما مختل شده اند.
در اولین گام مطمئن شوید که این گزینه غیر فعال است. می توانید با فشردن دکمه اسپیکر میزان ولوم صدا را افزایش دهید. چنانچه قطع شدن صدای گوشی شما فقط مربوط به تماس تلفنی می شود اطمینان حاصل کنید که میوت اسپیکر غیر فعال باشد چرا که اگر این گزینه را فعال کنید صدای طرف مقابل را در حین مکالمه نخواهید شنید.
گاهی ممکن است آیفون شما به یک سری بلوتوث یا گجت متصل باشد. در این صورت اسپیکر آیفون غیر فعال خواهد شد
گاهی ممکن است به علت عدم آپدیت ios، برخی از سیستم های نرم افزاری مختل شوند. بدین منظور اقدام به دریافت آخرین نسخه ios کنید.
چنانچه به تازگی دچار قطعی صدای مکالمه شده اید بهتر است نرم افزارهایی که جدیداً نصب نموده اید را غیرفعال کنید. گاهی بعضی از اپلیکیشن ها سبب ایجاد اختلال در بخش نرم افزاری گوشی می شوند.
می توانید از طریق iCloud و iTunes نمونه قدیمی بکاپ گوشی را دریافت کنید و صدا مکالمه را مجدداً با بکاپ قدیمی تست کنید.
چنانچه تمامی مراحل قبل را امتحان کردید اما مشکل حل نشد می توانید گوشی را ریست فکتوری نمایید. بدین منظور به ستینگ گوشی رفته، گزینه General را انتخاب کرده و سپس با فشردن گزینه Reset میتوانید حالت Erase all Content & Settings را انتخاب کنید و در این صورت نرم افزار گوشی شما به حالت کارخانه باز خواهد گشت.
اگر هنوز هم در شنیدن صدای فردی که در آن طرف خط تماس تلفنی است مشکلی دارید، چند مورد برای بررسی در گوشی شما وجود دارد که ممکن است کمک کننده باشد:
ارائه دهنده تماس خود را بررسی کنید
برای بررسی شبکه یا وجود هرگونه قطعی شبکه در منطقه شما، با ارائه دهنده خدمات خود تماس بگیرید اگر ارائه دهنده خدمات شما تأیید کند که در حال حاضر مشکلی وجود دارد، ممکن است لازم باشد صبر کنید مشکلات شبکه فعلی را برطرف کنند.
○ اگر ارائه دهنده خدمات شما تأیید کرد که هیچ مشکلی در ارتباط با سرویس وجود ندارد، به مرحله بعدی بروید.
○ مطمئن شوید تنظیمات سیمکارت درست است، قسمت roaming را چک کنید. توجه داشته باشید که دیتارومینگ با سیم رومینگ متفاوت است!
سخن پایانی
به طور کلی علت قطع شدن صدای موبایل میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. اگر به دلیل مشکلات نرم افزاری باشد با ریست فکتوری کردن گوشی این مشکل حل میشود. اما اگر قطع شدن صدای گوشی به دلیل خرابی اسپیکر گوشی و میکروفون باشد باید به یک متخصص مراجعه کنید. اگر پیشنهاد یا نظری در مورد این مقاله دارید میتوانید در قسمت نظرات برای ما کامنت کنید تا در کوتاه ترین فرصت ممکن کارشناسان پارس ارتباط لوتوس پاسخگوی شما باشند.
سلام
در تنظیمات بخش صدا میتونید مشخص کنید که دکمه ها فقط برای صدا محتوا باشه یا صدای زنگ
با سلام
امکان اشکال سخت افزاری وجود دارد. اسپیکر دستگاه توسط متخصص باید چک و در صورت لزوم تعویض شود.
دیدگاه شما